Udnyt de mange muligheder med en overdækket terrasse

19 juli 2020
Lotte Hindsberg

Uanset om du allerede har en terrasse eller har planer om at få en bygget kan du med fordel overveje om du skal have den overdækket. Det kan enten være en del af terrassen eller blot en del af den. Der er mange fordele ved en overdækket terrasse.

Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark giver det god mening at have terrassen overdækket, da det giver mulighed for stadig at sidde ude, selvom det blæser eller regner lidt. Det er også muligt forsat at grille, selvom man vælger at sidde inde. Muligheden for at tørre tøj ude i dårligt vejr skal heller ikke undervurderes.

Få råd og vejledning af din tømrer

Når du skal vælge hvilken løsning der passer bedst til din familie og jeres behov, er det en god ide at få råd og vejledning af din tømrer. Han er ikke alene uddannet til at arbejde med træ og har lang erfaring med blandt andet at bygge terrasser. Han vil kunne rådgive og komme med ideer til hvordan i kan få den bedste løsning.

En løsning i måske ikke selv havde overvejet. Det kan være at det bedste sted at få bygget den overdækket terrasse er et helt andet sted i haven. Det er også vigtigt at den bliver bygget et sted, hvor den ikke skygger alt for meget for solen der kommer ind i huset.

Når der skal vælges materialer til terrassen, er det også værd at have i mente, at en terresse kræver vedligeholdelse og der som udgangspunkt skal sættes en weekend af. Ved du med dig selv at det ikke lige er dig at gå og vedligeholde en terrasse, skal du i samarbejde med tømreren finde nogle materialer der kræver mindre vedligeholdelse. Typisk vil det være træ der er en del dyrere, men det holder så til gengæld også længere.