Sofaer er om muligt de mest benyttede møbler i et hjem

28 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvis man lige er flyttet ind et sted, så er et af de første møbler, man gerne vil have ind, ens seng eller måske sofaen.

For sengen skal man jo bruge til at sove i, men hvis man nu har gæster over til flytningen, så er det jo meget rart, at nogle af de tilstedeværende trods alt kan komme til at sidde lidt blødere.

Og når man ikke at samle sengen samme dag, så kan man som regel lige presse sig sammen i sofaen og sove, hvis man er et par, og har man et barn eller er flere mennesker, så har man måske en chaiselong eller ligefrem en sofa, der er formet som en hestesko, som man lige hurtigt kan sætte sammen eller lade stå for sig i hver sin del, som man kan sove i.

Man kan jo holde hele middagsmåltider her, mens man er ved at flytte ind, så man næsten kommer fra at få møbleret ens nye hjem, fordi man kan lide at leve så minimalistisk.

Sofaerne bliver kernen i hjemmet 

Nogle hjem har blot en enkelt sofa, men man kan sagtens have flere sofaer derhjemme, og personlige værelser kan også have en sofa, selvom der måske allerede er en seng – ellers har man måske en sovesofa!

Sofaen er også her, hvor man trækker sig tilbage efter middagen, når man har spist og skal hygge sig med film, brætspil eller noget andet.

Det kan være her, at man starter festen om aftenen og måske slutter den samme morgen, når man dejser omkuld på selvsamme.

Det er måske også her, man stjæler det første kys fra ens date, når man endelig er kommet hjem, og det udvikler sig videre til soveværelset – eller man ikke når længere end til sofaen.

Senere putter man sig som par sammen i sofaen flere år senere og mindes tilbage, da man rigtigt mødtes første gang på denne sofa.