Overrask dine nærmeste med en lækker og velsmagende cheesecake

03 december 2020
Michelle Løhde Nielsen

Cheesecake, ostekage, ostelagkage eller flødeostekage. Kært barn har mange navne.

Cheesecake er en populær dessert over hele verden. Den har sin oprindelse helt tilbage i det ældgamle Grækenland, men siden da er den blevet påvirket af mange andre madkulturer. Den har derfor ændret sig meget siden dengang, den var i Grækenland. 

I slutningen af 1800-tallet kom den til USA, og det var her, at cheesecaken blev til den kage, som vi kender i dag. Der blev tilføjet cream cheese, æg, sukker og vanilje, og så blev det pludselig til en lækker dessert.

Cheesecake er blevet populært herhjemme

De seneste par år er cheesecake også blevet mere og mere populært herhjemme. Mange nyder at sætte gaflen i sådan en kage, men der er også mange, der selv kaster sig over at lave den. 

Det skønne ved cheesecake er, at du kan servere den til eftermiddagskaffen og til særlige lejligheder. Det er også en kage, som du kan forberede i god tid, da den blot bliver bedre af at stå og trække i køleskabet. 

Vælg imellem mange varianter af cheesecake

Hvis du laver en hurtig søgning efter cheesecake, så vil du blive overvældet over de mange forskellige varianter, der findes. Listen er uendelig, og der er mange forskellige udgaver at kaste sig over. Nogle bedre end andre. 

Du kan finde opskrifter, hvor kagen skal bages i ovnen eller laves med husblas. Du kan også finde med forskellige smage og forskellige bunde.

Foretrækker du den helt klassiske cheesecake, så skal du klikke ind på Alletiders Kogebog. Her finder du nemlig en opskrift på en velsmagende og klassisk cheesecake, der aldrig slå fejl. Den er rund og mild i smagen, og så er den samtidig nem at lave. Så selvom du ikke har prøvet at lave cheesecake før, så kan du sagtens kaste dig ud i denne opskrift.