Mål energien med en wattmåler til cyklister

24 september 2020
Anders Lundtang Hansen

Du er måske bekendt med, at du kan måle din puls med en pulsmåler, når du cykler, men den siger jo ikke noget om, hvor meget energi du bruger på det givne område.

Måske er du bare ude af form, så din puls kommer højt op, når du cykler, så du automatisk tror, at du har forbrændt en masse kalorier og genereret en masse energi, men hvis du bare hurtigt kommer op og rammer en høj puls og så stopper igen, så er der jo ikke lavet så meget energi.

Omvendt hvis man er blevet vant til at cykle, og man ikke bliver udkørt på samme måde eller rammer samme høje puls, så kan foranlediges til at tro, at man ikke forbrænder på samme måde som ellers.

Men hvis man netop cykler over en længere strækning, men holder pulsen nede, så forbrænder man jo mere, end hvis man bare tager en kort tur med høj puls.

En wattmåler har meget potentiale

En wattmåler var i gamle dage noget dyrt udstyr, og det var også de færreste almindelige mennesker, der gik så meget op i cykling, som det gør nu, selvom vi er en cykelnation – det er mere praktisk end noget, man som sådan dyrker, men det har ændret sig!

Nu er prisen dalet på sådan en wattmåler, så man kan få nogle, der både er lettere billige og nogle, der koster mere, men som så også har flere funktioner.

Her kan man så få mulighed for at se, hvor meget man forbrænder, man kan se, over hvor lang en strækning man har har forbrændt; på nogle kan man måske endda sætte nogle præcise mål og meget mere.

Så hvis du tager cyklingen seriøst, så er det da bare med at få anskaffet dig sådan en wattmåler, så du kan komme helt op i den store liga.