Hvorfor skal jeg bruge mascara?

17 februar 2021
Astrid Pedersen

Der kan være mange grunde til at bruge mascara – og du vil kunne finde en mascara som matcher dine ønsker uanset hvad formålet med anvendelsen er. Ønsker du dig for eksempel tættere vipper kan du sagtens finde en mascara som egner sig særligt til dette.

Tættere vipper giver et mere intenst blik. En mascara som er udviklet til at give de enkelte øjenvipper mere volumen, og dermed gøre det samlede indtryk mere tæt, vil typisk have form af en såkaldt tube mascara eller en fiber mascara.

En tube mascara er baseret på polymer, et gummiagtigt materiale som lægger sig som et rør uden på vippen og gør denne tykkere at se på. Hvis du har tendens til fedtet hud i øjen omgivelserne er en tube mascara ideel. Den er nemlig ikke olie opløselig og bliver således ikke tværet ud.

En fiber mascara er bygget op omkring fine fibre af rayon og silke og bygger vippen op i længden såvel som i tykkelsen. Det er ikke alle som kan bruge en fiber mascara – du skal for eksempel være særligt opmærksom hvis du samtidig anvender kontakt linser. Men kan du anvende en fiber mascara er du sikret såvel lange som tætte og fyldige vipper som virkelig giver dig knald på dit udseende.

Vandfast mascara – til den aktive livsstil

Hvis du gerne vil kunne være iført mascara når du løber, svømmer eller dyrker hård sport er det en god idé at vælge en vandfast mascara. De fleste moderne udgaver af vandfast mascara er nemlig både tåre og sved faste og kan således anvendes i forbindelse med fysisk udfoldelse uden at løbe.

Vandfast mascara kan dog være lidt hårdt for øjenvipperne da den er vanskelig at fjerne. Derfor anbefales det at du kun anvende vandfast mascara når det er absolut nødvendigt.

Du kan finde din nye mascara på sephora.dk.