Hvad kan du få for din gamle bil?

24 august 2021
Steffen Hansen

Når bilen ikke kan mere, kan det være den skal skrottes. Ved at skrotte bilen kan man få lidt penge for den, samtidig med, at man sørger for, at den bliver genbrugt på en god måde. Men hvad kan man egentlig få i skrotpriser i dag? Det kommer vi ind på her i indlægget.

Afhænger af vægt

Som udgangspunkt, så skal du regne med at blive betalt for din bil, alt afhængig af hvad den vejer. Det betyder ikke, at du skal fylde den med sten inden du kører forbi skrotpladsen, men blot at du skal være forberedt på, at det er ligegyldigt om det er en Audi, en Mercedes eller en Toyota du vil skrotte.

Når du kommer forbi stedet, hvor du ønsker at skrotte din bil, så har de en stor vægt indbygget i jorden. Denne kører du op på, og herefter får du vurderet hvor meget de vil betale for bilen. Hvis bilen kan køre, vil de typisk betale mere end hvis den ikke kan.

Du kan få bilen hentet

Har du en bil der ikke længere kan starte, eller som du ikke orker køre ud forbi skrothandleren, så kan du bestille afhentning af denne. Ved at bestille afhentning betaler du et beløb, afhængig af hvor langt de skal køre. Beløbet bliver herefter taget fra prisen, som de vil give for din bil. Hvis de vil betale 2500kr for bilen, og de skal hente den i en distance, som de tager 500kr for, vil du altså få 2000kr for at skrotte bilen.

Det kan ofte være billigere at bestille afhentning, end hvis du skal til at finde en måde, hvorpå du kan køre bilen derud, hvis den ikke selv kan starte. Derfor er det oftest en vurderingssag, hvad der bedst kan betale sig for dig. Hvis du selv har en stor trailer, og må køre med den, er det af gode grunde billigere på den facon.