Giner gør det lettere at lave kjoler

19 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvad er giner lige, spørger du måske dig selv om?

Hvis man skal være meget firkantet, så er det som at tage en mannequin, der er en genskabelse af en menneskelige krop, og så fjerne arme, ben og hoved, og tilbage er torsoen, og nogle gange kan der være lidt mere eller mindre dertil.

Man kan sammenligne det med, hvis man tager en statue af en person, og så fjerne man alting undtagen overkroppen, skulderpartiet og hovedet: så er det blevet til en buste.

Man fjerner nogle ting, og så hedder det noget andet.

Hvad er så fordelen ved giner?

For man skulle jo tro, at det ville være smartest at have hele den menneskelige krop til rådighed, når man skulle lave for eksempel tøj eller regne ud, hvordan noget skal se ud i sidste ende, hvis man for eksempel syer tøj, men sådan forholder det sig ikke altid.

Det er netop ved at sy tøj, at man bruger sådan en gine, og det kan så være alt fra, at man laver skjorter, overdele, trøjer, veste med videre, hvor man gerne vil have en statur at sætte tøjet på, som man arbejder sig fremad og ender med slutresultatet.

Hvis man bare sidder med tøjet i skødet, på bordet eller lignende og arbejder hele tiden, så kan man ikke se formen for sig.

Det hjælper heller ikke, hvis man hænger det op på en bøjle, for det giver ikke samme fornemmelse, som hvis det var på et menneske.

Hvis man laver sådan noget efter mål, kan man jo heller ikke (altid) få kunden eller personen til at kigge ind hver gang, man lige skal rette noget ved tøjet til, fordi man så skal have det sat på kroppen.

Godt nok passer sådan en gine sjældent altid med formerne på den person, der skal bruge tøjet bagefter, men det er trods alt en bedre hjælp end ingenting.