Find en god arbejdsposition som freelance tekstforfatter

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Her skal vi ikke tale så meget om, hvorvidt man kan lide nogenlunde fast indkomst som tekstforfatter i kraft af, om man så arbejder for mange forskellige kunder, hvor man hele tiden vil prøve nyt af, eller om man har nogle faste personer/firmaer, man skriver jævnligt for – eller ligefrem tager nogle faste stillinger en gang imellem.

Dette skal helt lavpraktisk handle om, hvordan man finder sig til rette i en god arbejdsposition rent fysisk, når du skal arbejde som freelance skribent.

Der vil altid være nogle undtagelser, hvor man i korte perioder – fx på farten – må affinde sig med de omgivelser og stillinger, man befinder sig i, eller man lige tager en kort pause i en akavet positur, som egentlig ikke er god for ens krop i længden, men som er meget rar lige for en kort stund.

Men ellers skal man forsøge at finde den bedste måde for ens krop at befinde sig i, mens man arbejder som freelance tekstforfatter.

Sæt dig godt tilrette som freelance tekstforfatter

Man har måske en sædvanlig arbejdsstation, som man betragter som ens kontor, om det er derhjemme eller ude i et reelt kontor, hvor man har lejet sig ind for at arbejde væk fra de hjemlige omgivelser.

Den gode indstilling, man finder her, skal man forsøge at kopiere videre til de andre steder, hvor det kan tænkes, at man skal arbejde i kortere eller længere tid.

Man skal helst sidde med ret ryg, og så skal man ikke spænde i kroppen.

En god idé kan være, at man har et hæve- sænkebord, hvor man så i nogle perioder kan stå op at arbejde, så man ikke behøver at sidde ned hele tiden, så kroppen bliver lad.

Find ellers et godt og blødt underlag at sidde på, hvilket kan være en kontorstol fremfor en almindelig stol.