vinduer-online.dk

Vi har nemlig scoutet danske firmaer, og vi forsøger at give dig vores bud på de bedste steder at handle

Få den rette alkoholbehandling, og få livet tilbage

Lad det være slået fast med det samme – og gerne med syv tommer søm: Ingen mennesker bliver misbrugere med vilje. Der er ingen her på jorden, som ønsker at leve et liv som narkoman eller alkoholiker, eller som sex afhængig eller ludoman. Et misbrug, som følger af en afhængighed, bygges som regel op over et vist tidsrum med en massiv eksponering for misbrugets objekt.

De fleste former for misbrug – her under alkoholisme – kan risikere at eskalere voldsomt uden at hverken den direkte misbrugsramte eller vedkommendes omgivelser tager notits heraf. Og pludselig er man viklet så hårdt ind i afhængighedens stramme favntag, at der skal professionel hjælp til for at komme tilbage på ret kurs igen.

Hvordan kan jeg hjælpe en alkoholiker?

Hvis du er i tæt relation til en alkoholiker – for eksempel som kæreste eller ægtefælle – bør du skride til handling så snart du opfatter, at der er misbrug på færde. Dette kan godt være svært – alkoholikere og andre former for misbrugere er verdensmestre i at skjule deres afhængighed, lige som de glad og gerne benægter denne over for såvel sig selv som over for deres nærmeste.

Dette vanskeliggør og en kommunikation, som skal motivere den misbrugsramte for at gå i behandling. Du kan nemt risikere at blive mødt med vrede og afvisning, hvis du ikke farer med lempe i denne sammenhæng. Og under alle omstændigheder er det meget vigtigt at have en skudsikker plan i baghånden.

Få hjælp til afvænning af din nærmeste hos Behandlingscenter Stien

Derfor bør du alliere dig med et professionelt misbrugscenter, som kan vejlede og rådgive dig omkring din strategi. Hos Behandlingscenter Stien kan du få den hjælp du behøver – og det kan din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle også. Du kan læse meget mere om afvænning og alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk